Akaun simpanan emas GAP Public Gold

 

1. Nak simpan emas tapi saya risau emas hilang…

 

2. Nak simpan emas dalam akaun pelaburan emas dalam bank yang tidak boleh keluarkan emas, tapi rupanya ramai ulama’ sepakat kata haram..

 

3. Nak simpan emas tapi bajet beli emas selalu terbelanja habis…

 

Ini antara keluhan yang saya biasa terima sewaktu seminar-seminar dan consultation one-to-one dengan sahabat-sahabat.

 

BERITA BAIK! Kepada semua penggemar simpanan emas. Kini anda sudah boleh simpan emas dengan selamat dan tidur lena.

Perkenalkan GAP Public Gold, akaun emas pertama dengan jaminan 100% wujud emas fizikal dan patuh syariah. Lihat sijilnya dibawah:

 

 

 

 

Kemudahan GAP Public Gold

 

1.Boleh beli emas ketulenan 999.9 dengan bajet minimum 1 gram. Minima permulaan buka akaun adalah RM100.

 

2.Simpan emas dengan Public Gold secara percuma. Tanpa had masa, tanpa had jumlah emas yang nak dibeli. Tiada yuran simpanan dikenakan!

 

3.Boleh tambah simpanan emas dengan gandaan 1 gram pada bila-bila masa. Tiada sebarang syarat wajib beli dalam jumlah tertentu setiap bulan. Takde komitmen bulanan.

Minima Rm100 setiap kali belian (top-up emas). 


4.Boleh keluarkan emas fizikal (gold bar 999.9) minima 1 gram di mana-mana 18 cawangan Public Gold seluruh Malaysia, & Indonesia!

 

5.Boleh keluarkan emas fizikal (gold bar 999.9) minima 1 gram & request diposkan terus ke rumah anda.


6.Boleh keluarkan semua emas yang kita simpan tu pada bila-bila masa. Cuma kalau tak tinggalkan baki 1 gram, akaun GAP kita dianggap tak aktif. Bila nak aktifkan semula, Public Gold ada caj pengaktifan RM50.


7..Urusniaga24 jam sehari, 365 hari setahun. Boleh beli secara online, dan jual pun secara online

 

 

Konsep asas dalam GAP Public Gold ini ada tiga(3):

1)Tukarkan unit simpanan tunai jangka panjang (RM) anda kepada gram emas (g) dalam akaun emas.

 

2)Kumpul gram emas ini sampai jadi banyak, nama pun Gold Accumulation Program.

 

3)Keluarkan emas anda dalam bentuk jongkong emas (minima 1 gram) dan syiling Dinar (minima 2.125 gram) bila-bila masa di 19 Office Public Gold seluruh Malaysia.

 

Saya suka rekemen GAP untuk kalian yang…

 

a) Bajet beli emas sekitar RM100–>RM300 bagi setiap belian.

 

b) Nak beli emas fizikal 1gram sehari/seminggu/sebulan.. perlu tahu SET matlamat berapa gram nak capai. Contoh; saya nak kumpul 100gram emas. Tup tup bila sudah cukup, anda keluarkan terus jongkong 100gram.

 

c) Ada isu keselamatan kalau simpan emas sendiri. Emas anda boleh disimpankan di GAP Public Gold dengan insurans penuh daripada Lonpac . RM15juta coverage per akaun emas.

 

*Ada kisah benar orang yang keluarkan 1 kilogram emas daripada akaun emas GAP. Silakan baca dengan senyuman disini.

 

Cara Buka Akaun GAP Public Gold (Dewasa): klik⬇️⬇️⬇️

 

 

ADA 2 BERITA BAIK UNTUK PENYIMPAN EMAS GAP!

 

1. Kini anda boleh tambah emas, jual emas, gadai-Arrahnu kan emas anda melalui Aplikasi GAP Public Gold  di Smartphone/Tablet anda.

Contoh Aplikasi GAP PUBLIC GOLD di dalam smartphone.

2. Ia adalah PERCUMA, klik disini untuk dapatkan maklumat lengkap. 

Contoh Account pemilik akaun emas GAP di Aplikasi GAP Public Gold.

 

Berikut adalah emas 999.9 selain 1 kilobar yang boleh dikeluarkan melalui GAP Public Gold :

Jongkong emas LBMA Edisi Terkini Dari kiri: 50gram, 20gram, 1 gram, 10 gram 100gram

Edisi sebelumnya.

100 gram cast bar LBMA.

250 gram cast bar LBMA.

Jongkong 1 kilogram PUBLIC GOLD LBMA



Dinar Emas 999.9 LBMA Dari kiri 10 dinar, 5 dinar, 1 dinar dan 1/2 dinar. – Gambar depan.

Dinar Emas 999.9 LBMA Dari kiri 10 dinar, 5 dinar, 1 dinar dan 1/2 dinar- Gambar belakang.

Bermula hujung tahun 2018, penyimpan GAP juga dibolehkan keluarkan emas jongkong klasik versi Bunga Mas (corak bunga dan batik) dan versi TaiFook (corak Naga dan tulisan Cina bermaksud “kebahagiaan”). Ada 4 set lengkap: 10gram, 20 gram, 50 gram dan 100gram.

10gram BungaMas dan 10gram Tai Fook yang dikeluarkan melalui GAP.

Edisi 1 gram yang sudah tidak dihasilkan dan akhirnya menjadi item RARE. TIPS: Keluarkan minima 10 -20 keping bagi setiap edisi. Anda pasti akan tersenyum lepas 5-10 tahun.

Antara Edisi yang sempat dijadikan koleksi.


Setiap pengeluaran emas fizikal akan dikenakan caj “gold premium” sebagaimana beli emas fizikal Public Gold yang lain. Kalau tak keluarkan emas tu secara fizikal, gold premium tidak dikenakan.

 

Cara Buka Akaun GAP Public Gold (Dewasa): klik⬇️⬇️⬇️

 

Sebarang pertanyaan berkenaan akaun GAP Public Gold, boleh komen dibawah atau WhatsApp saya di talian 016-7771685.

 

Saya juga sediakan khidmat Gold-Assist 24-hour kepada semua penyimpan emas / Dealer yang jadikan saya sebagai Introducer.

Aldasir Bin Rudy |#goldmedalist
Penyimpan emas paling tegar
Authorised Dealer Public Gold
Kod Dealer: PG00084469
WA: 016-7771685 | Call: 010-5937999