Kalaulah saya seorang Dealer Public Gold

Selalunya kalau beli emas di kedai emas, anda beli, bayar kat tauke / staf kedai emas, bawa balik emas dan simpan emas baik-baik. Pakai emas bila nak ke majlis-majlis tertentu sahaja. Hari biasa, cuma pakai perhiasan yang ringan dan selesa sahaja.

 

BERITA BAIK kepada peminat emas kini anda juga boleh simpan emas BERAT-BERAT tanpa perlu risau dimana nak simpan dengan platform Public Gold yang dinamakan Akaun Emas GAP. Boleh baca lebih lanjut tentang GAP disini.

Kalau anda masih tertanya-tanya, apa kaitan tajuk tentang Dealer Public Gold dan akaun emas GAP?

Baik. Sebenarnya sejak Public Gold ditubuhkan pada tahun 2008 (masa itu adalah Public Fine Gold ), bisnes model syarikat ini adalah pelanggan yang membeli emas akan dapat customer code . Sekiranya customer tersebut rekemen kawan-kawan beli emas dengan menggunakan customer code  tadi, mereka akan dapat komisyen referral.

 

Syarat utamanya pada masa itu,  belian RM30k dalam satu resit baru LAYAK dapat komisyen- AUTHORISED NORMAL DEALER. Ia adalah income yang SANGAT MUDAH banding beli stok banyak-banyak dan jual kepada orang.

 

Rekemen customer beli kat Public Gold, dapat komisyen. Beli emas Public Gold sebagai simpanan/pelaburan sendiri, dapat komisyen. Jual balik emas dapat duit tunai DAN dapat lagi komisyen. Wahhh.. kenyang komisyen tak sudah.

Contoh promosi belian emas layak upgrade Dealer (tanpa sebarang yuran)

Dengan wujudnya sistem yang sangat kukuh ini Public Gold berjaya meraih pelanggan yang berjumlah sekitar 70k sejak tahun 2008 sehingga tahun 2015. Cawangan demi cawangan dibuka bagi menampung permintaan yang sangat luar biasa pada masa itu apatah lagi melihatkan harga emas yang mendaki sejak tahun 2008 hingga hujung tahun 2011.

 

Nak cerita ni, pada tahun 2015 sebuah sistem simpanan emas diperkenalkan. Sistem ini seolah-olah mirip dengan akaun simpanan tunai di bank. Bezanya hanya pada jenis simpanan iaitu gram emas. Akaun Peribadi Emas Gold Accumulation Program ini adalah GAME-CHANGER sejak tahun 2015 sehingga sekarang(2020) pelanggan Public Gold telah naik daripada 70k kepada yang terkini 223k orang. 

 

Selepas wujudnya Akaun Emas GAP, tempoh 4 tahun sahaja pelanggan Public Gold telah naik sebanyak 153,000 orang (kiraan: 223k – 70k).

Nampak tak? Kalau ada penyimpan emas tegar dalam kalangan 32 JUTA rakyat Malaysia (https://www.worldometers.info/world-population/malaysia-population/) yang belum kenal GAP sebenarnya termasuk dalam keadaan yang rugi. Rugi sebab tak baca artikel ini.

Sebenarnya sahabat pembaca, masih sangat ramai penyimpan emas yang belum kenal Public Gold dan juga game changer Public Gold iaitu akaun simpanan emas GAP. 208k pelanggan dan 32 juta masih ada jarak yang begitu besar.

 

Jika anda jadi Dealer Public Gold yang suka berkongsi ilmu & manfaat simpanan emas, anda boleh dapat customer setia membeli di Public Gold  income yang tidak pernah putus sepanjang hayat.

 

Hatta anda sudah meninggalkan dunia pun komisyen anda terima tadi masih lagi berterusan kepada pewaris anda. Selepas MATI pun Public Gold masih bayar komisyen. UNTUNGNYA pewaris anda.

 

Tinggalkan anak isteri dalam keadaan yang tidak meminta-minta.

 

Begitulah.

Simpan emas sikit-sikit, lama-lama jadi bukit emas. Slowly but surely, InshaAllah.

“Public Gold dah lebih 12 tahun, customer dah kurang. “

Sahabat-sahabat pembaca yang dikasihi, jom sama-sama lihat berapa jumlah prospek (bakal customer Public Gold dengan bimbingan anda).

 

Jumlah Rakyat Malaysia terkini : 32,600,000 (Klik Sini)

 

Jumlah Pelanggan Public Gold berdaftar : 500,000 (insha’Allah capai minggu ini)

 

Jumlah Prospek anda: 32,600,000 – 500,000 = 32,100,000

 

ADA LAGI 32.1JUTA prospek !

GOLD ACCUMULATION PROGRAM (GAP), Goldbar & dinar  ini hanyalah satu daripada BANYAK income bussines Public Gold pun sudah boleh jana income yang UNLIMITED.

 

Bayangkan kalau anda manfaatkan kesemua platform buat duit yang ada di Public Gold (PG Mall, PG Jewel, Aurora-Swarovski)

Berbalik kepada tajuk : Kalaulah saya seorang Dealer Public Gold. Berikut adalah soalan-soalan yang biasa ditanyakan berkenaan Dealership Public Gold.

 

(Q1): Berapakah income yang saya boleh jana dengan jadi Dealer Public Gold yang kerjanya cuma rekemen tempat nak beli emas ini?

UNLIMITED. Katakan anda ada 500 pelanggan yang beli emas 1 gram sebulan dengan GAP. JOM sama-sama tekan kalkulator;

500 x RM200( anggap sahaja 1 gram harga RM200) x 2% (komisyen Dealer yang ada 500 customer) = 500 x RM200 x 2% = RM2,000. (Minima dalam bentuk pasif dan berulang-ulang masuk ke akaun anda).

 

(Q2): Apa kelayakan menjadi Dealer Public Gold?

Syarat untuk menjadi Dealer Public Gold sangat mudah dan straight forward. Dengan membuat pembelian emas berjumlah 200 gram secara automatik anda adalah berstatus Pengedar Rasmi(Dealer) Public Gold.

Paling penting, tiada yuran hangus. Beli emas 200gram, terus jadi dealer.

Jumlah kelayakan anda adalah berdasarkan jumlah emas yang anda beli.

 

(Q3): Andai kata saya menjual semua emas yang telah dibeli, adakah saya masih bergelar Dealer Public Gold?

Ya! Sudah tentu, walaupun anda sudah tiada emas di tangan. Anda masih seorang Dealer Public Gold. Customer-customer anda boleh membeli emas dari branch Public Gold dan jika anda adalah introducer mereka, anda dapat komisyen.

 

(Q4): Adakah sebarang program keusahawanan dan latihan tentang emas untuk Dealer Public Gold?

Ya! Kini kami memiliki program mingguan PG 1 System, Monthly Seminar di setiap branch, Jutawanemas Leadership Training (JLT) untuk memastikan anda memiliki skill serta kemahiran sebagai seorang peniaga emas yang hebat!

 

Aspek paling penting untuk menjadi Dealer Public Gold adalah kemahiran pengetahuan tentang emas, tahu kelebihan Public Gold serta ilmu sampingan untuk memudahkan orang ramai faham tentang kepentingan menyimpan emas.

 

Public Gold turut memiliki program Golden Trip Penang di mana semua Dealer Public Gold dikumpulkan di Pulau Pinang selama 2 hari 1 malam untuk melihat sendiri Public Gold HQ (bagaimana operasi finance PG, system database Oracle Public Gold, menaiki Rolls Royce dan Sport Car bernilai jutaan ringgit, melawat PG Museum dan juga berpeluang untuk meluangkan masa dengan founder Public Gold iaitu Dato’ Wira Louis Ng.

 

(Q5): Komisyen saya dibayar bagaimana? Berapa peratus (%) saya dapat?

Public Gold akan membayar komisyen pada setiap 20hb (jika ada sales) dan akan dibank in ke akaun anda.

 

Jumlah komisyen bergantung dengan status dealership anda. Normal Dealer 1%, Priority Dealer 1.5% dan Master Dealer 2%.

 

(Q6): Adakah menjadi Dealer Public Gold ada minimum sales target bulanan?

Tiada! Tapi jika anda mencapai jualan tahunan RM500,000 anda akan dapat tiket percutian dalam ke ASIA.

 

Bagi mereka yang mencapai personal sales RM1 juta dan group sales RM3 juta pula akan beroleh trip ke New Zealand untuk tahun 2019/2020

 

(Q7): Saya nak jadi Dealer Public Gold. Bagaimana caranya?

Beli emas 200 gram dalam satu resit dengan meletakkan nama saya Aldasir Bin Rudy sebagai introducer. Saya akan bimbing anda step-by-step

 

(Q8): Saya nak jadi Dealer Public Gold tapi tak aktif, nak beli untuk diri sendiri sahaja. Boleh tak?

Boleh! Menjadi status Dealer untuk diri sendiri sudah memiliki kelebihan dari customer biasa. Anda dapat penjimatan 1.3% dari harga semasa Public Gold.

 

1% untuk komisyen pembelian dan 0.3% lagi untuk komisyen semasa penjualan semula emas anda dengan Public gold! Anda sendiri decide nak jadi Dealer yang aktif atau beli untuk diri sendiri sahaja.

 

Disediakan oleh,

Aldasir Bin Rudy |#goldmedalist
Penyimpan emas paling tegar
Star Master Dealer Public Gold
Kod Dealer: PG00084469
WA: 016-7771685 | Call: 010-5937999