Apa beza syarikat jual beli Public Gold dengan yang lain?

Assalamualaikum dan hai,

Encik Aldasir, boleh bagi pendapat tentang syarikat emas ABC. Apa beza dengan Public Gold? Mengapa saya mesti pilih emas jenama Public Gold dan bukan jenama ABC?

Pertama sekali saya mohon maaf, saya tak tahu details tentang company ABC sebab saya adalah pemilik bisnes Public Gold sejak tahun 2016. Kurang elok saya memberikan komen tentang jenama ABC sebab saya bukan pengedar rasmi syarikat berkenaan.

Tapi saya boleh berikan anda BANYAK sebab mengapa saya, Public Figure Kewangan Malaysia Tuan Azizi Ali, Pakar Kewangan Tuan Shamsuddin Kadir, Jabatan Perdana Menteri dan Pos Malaysia pilih Public Gold.

Bersama-sama Tuan Azizi Ali menerima anugerah Top Achievers Public Gold di Arjaan Hotel, Dubai, UAE.
Sekeping sijil tanda penghargaan beserta jongkong emas comel 1 gram yang terukir nama pemilik emas.

 

Arrahnu POS juga joint venture dengan Public Gold urusan puluhan juta ringgit. Tiada masalah!

 

Produk Jongkong & Dinar Edisi POS

 

Public Gold is appointed as the official minter for the Installation of the 14th Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong and Raja Permaisuri Agong.

 

Edisi Pertabalan Tuan YDPA 2017

 

 

Dan habis terjual dalam tempoh masa kurang 6 jam sahaja😁

 

TERKINI Edisi Special Perdana Menteri Malaysia Ke-8. Baru sahaja dibuka Pre-Order.

 

Tahniah Malaysiaku!

 

Untuk makluman semua, setiap edisi jongkong emas yang punyai wajah pemimpin negara adalah tertakluk dibawah kebenaran Jabatan Perdana Menteri Malaysia.

 

Public Gold merupakan satu-satunya syarikat jual beli emas di Malaysia yang di iktiraf patuh syariah (Syariah Compliance) oleh panel syariah Amanie Advisors. Panel Syariah yang sama telah dilantik oleh World Gold Council (WGC).

 

Public Gold adalah peneraju syarikat jual beli emas dengan Sijil Patuh Syariah peringkat global.

 

Throwback Zaman GST dahulu: Public Gold adalah satu-satunya syarikat emas di Malaysia yang tidak dikenakan GST oleh Kastam Diraja Malaysia disebabkan memiliki emas fizikal diiktiraf London Bullion Market Association (LBMA).

 

Gambar sekitar perasmian HQ Public Gold yang terletak di Bayan Lepas.

 

HQ Public Gold terletak di Bayan Lepas, Pulau Pinang.

 

Satu-satunya syarikat emas di Malaysia menerima pengiktirafan Malaysian Book of Record, satu-satunya syarikat yang mempunyai 18 cawangan seluruh Malaysia, juga dijual di lebih 100 cawangan Ar Rahnu POS – unlimited purchase & unlimited buy back.

 

Public Gold juga merupakan satu-satunya syarikat emas di Asia Tenggara memiliki Muzium Emas yang terletak di Pulau Pinang ,bernilai jutaan ringgit.

 

 

Public Gold mengutamakan aspek pendidikan kesedaran pentingnya menyimpan emas, komited mengadakan seminar emas percuma hampir setiap minggu tanpa henti sejak tahun 2010.

 

Emas Public Gold diterima meluas di institusi kewangan menawarkan cagaran emas Ar-Rahnu, Public Gold juga sering dirujuk oleh media massa berkenaan dengan perkembangan simpanan emas melalui media massa di TV1, TV3, Astro Awani malah Azizi Ali,  Mentor Wang Malaysia, Tuan Shamsuddin Kadir pakar kewangan Malaysia turut mencadangkan kepada semua orang agar memilih jenama Public Gold.

Buku Tulisan Tuan SK dan Seminar Public Gold bersama Tuan SK.
Penulis bersama pakar kewangan Tuan Shamsuddin Kadir

 

15th January 2015 . Official Signing ceremony between Public Gold and Nadir Metal Rafineri San. Ve Tic. A.Ş & Oracle Corporation at Public Gold Global Business Centre, Bayan Lepas Penang.

Oh ya, emas Public Gold terutamanya yang 250gram & 1000gram dikeluarkan oleh syarikat terbesar emas Turki iaitu Nadir Metal refinery (Turki pengeluar emas ke-4 terbesar di dunia) milik seorang Billionaire Muslim bernama Nadir Tutuncu.(Allayarham)

 

Sekarang mungkin anda boleh tanya kepada staff & agen emas jenama ABC kelebihan syarikat mereka dan anda sendiri boleh compare dengan statement saya. Boleh saya tahu siapa pengilang emas jenama Syarikat ABC?


Insya Allah anda akan dapat jawapan mana pilihan terbaik.

 

 

Public Gold Mint

#UPDATES: Semasa pandemik Covid 19 yang melanda dunia tahun 2020, Public Gold telah meneliti semula tempaan emas di kilang emas Nadir Turkey akibat sekatan perjalanan antarabangsa dsb.

Public Gold Mint

Untuk menampung permintaan klien-klien emas, Public Gold telah memperkasakan kilang Public Gold Mint. SDN BHD untuk menempa Emas Jongkong & Dinar Public Gold secara besar-besaran. Dan kini kesemua emas Public Gold adalah locally minted daripada kilang-kilang Public Gold.

Public Gold Mint
Public Gold Mint

 

Silver low premium pun ada. Klik SINI
Dirham cantik ini pun ada

Last but not least, untuk ilmu emas berterusan sila join channel telegram rasmi saya, klik gambar bawah ini.

 

Begitulah.

 

Aldasir Bin Rudy  (M.D.)|
Master Dealer : PG00084469
WA: 016-7771685|

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *